معاون علمی و فناوری رییس جمهور گفت: حجم اقتصاد دانش بنیان با تمام مشکلات اقتصادی به شدت در حال افزایش است و روز به روز میزان فروش شرکتهای دانش بنیان نیز بیشتر می شود. این امر نشان میدهد بخشهای دانشبنیان جزو بخشهای پویای کشور هستند.
سورنا ستاری در افتتاحیه نوزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار و ششمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران گفت: این دوره از نمایشگاه با همکاری با همکاری وزات علوم و وزارت بهداشت فعالیت خود را آغاز می کند. در این نمایشگاه فناوری های ایرانی برای ساخت آزمایشگاه ها عرضه میشود.
وی با اشاره به اینکه حدود ۹ هزار دستگاه «هایتک» در این نمایشگاه عرضه میشود، افزود: تا امروز نمایشگاهی با این وسعت در ایران نداشتهایم. نکته مهم جهتگیری فوقالعاده در اقتصاد است که از ابتدای این دولت به سمت اقتصاد دانش بنیان ایجاد شد و نتایج آن را امروز شاهد هستیم.
وی یادآور شد: حجم اقتصاد دانش بنیان به شدت در حال افزایش است و با تمام مشکلات اقتصادی که داریم فروش شرکت های دانش بنیان افزایش پیدا کرده است؛ سال گذشته فروش شرکتهای دانش بنیان ایرانی بیش از ۶۰هزار میلیارد تومان بوده است. همچنین تا پایان سال ۹۶ بیش از ۳۰۰ هزار شغل مستقل برای افراد تحصیلکرده ایجاد شد.
وی با تاکید بر اینکه حوزه دانشبنیان حوزهای است که مردم در زندگی روزمره اثر تحول آن را شاهد هستند، گفت: فعالیتهای حوزه فناوری اطلاعات، بیوتکنولوژی، سلولهای بنیادی و دیگر حوزهها از جمله این موارد است.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور ادامه داد: نیروی انسانی فوقالعادهای در ایران وجود دارد. چنانچه بتوانیم این نیرو را به زندگی روزمره بکشانیم و شیرینی توسعه علومی چون نانو و بایو را در زندگی روزمره خود شاهد باشند، میتوان امیدوار بود اتفاقی که منتظر آن هستیم رخ دهد.
به گفته وی، طی۱۰ سال گذشته ایران توانسته از رتبه ۳۴ تولید کننده علم در جهان به رتبه ۱۶ دست پیدا کند. پیش بینی میشود این رتبه امسال به ۱۵ در جهان برسد. کما اینکه در حوزههایی مانند علم نانو ایران با دارا بودن رتبه ۴ در جهان پیشتاز است. کشور ما در حوزههای خاصی مانند بیوفناوری و سلولهای بنیادی نیز به سرعت در حال رشد است.
ستاری افزود: همچنین ما بهترین اکوسیستم استارتآپی منطقه را ایجاد کردهایم. طی چند سال گذشته توانستهایم محیطی در حوزه استارتآپی کشور ایجاد کنیم که فعالان این عرصه بتوانند با ایدههای نو خود زندگی مردم را تحت تاثیر قرار دهند. این اقدام را میتوان تزریق شیرینی علم در جامعه دانست.
وی خاطرنشان کرد: ما در ایران نیازمند یک محیط کسب و کار نو هستیم تا موجب رویش ایدههای نو شود، قدمی که تا امروز به خوبی در آن پیش رفتهایم.