اگر بخواهید کار خود را در سایتهای فریلنسینگ یا پلتفرمهای مشابه ادامه دهید شاید هرگز به درآمد قابل توجهی نرسید. ولی اگر خودتان کنترل و مدیریت کار را در دست بگیرید، دستیابی به درآمد بیشتر، دور از ذهن نیست. در ادامه چند ترفند برای افزایش درآمد به عنوان یک فریلنسر را عنوان میکنیم.
اگر در آغاز راه فریلنسینگ باشید، احتمالا این آمادگی را دارید که هر پروژهای که قابلیت درآمدزایی داشت، انجام دهید. ولی هر چقدر که بیشتر در این کار تجربه پیدا کنید میتوانید در انتخاب پروژهها استراتژیکتر عمل کنید.
وقتی روی یک زمینه خاص تمرکز میکنید، در آن موضوع متخصص میشوید در نتیجه برای ارائه خدمات خود میتوانید مبالغ بالاتری دریافت کنید. البته در ابتدای کار اشکالی ندارد که هر کاری از دستتان برآمد انجام دهید ولی به مرور زمان بهتر است که در یک زمینه خاص مهارت پیدا کنید.
یکی از مهمترین تصمیماتی که در ابتدای کار فریلنسینگ خود باید بگیرید این است که دقیقا چه کاری میخواهید انجام دهید و چه کاری را دوست ندارید انجام دهید. هر چقدر که دقیقتر در مورد خدمات قابل ارائه خود به دیگران توضیح دهید، مشتریان بهتر و دقیقتری پیدا میکنید. این کار به شما کمک میکند که برای خودتان برندسازی کنید. همچنین سوابق کاری و رزومه خود را در همان زمینهای که بیشتر دوست دارید ارتقاء میدهید.
مثلا اگر توسعهدهنده اندروید هستید، بهتر است سفارشهای تغییرات تم وردپرس نگیرید. البته گرفتن پروژههای کوچک و جانبی شاید در کوتاهمدت برایتان مزایایی داشته باشد و حتی گاهی اوقات ضروری هم باشد ولی در طولانیمدت، شما را از هدف اصلیتان که تخصص و شناخته شدن در یک زمینه خاص است، دور میکند. در نتیجه کم کم تمرکز شما را از بین میبرد و به پیشرفتی که انتظار داشتید، دست پیدا نمیکنید.
قبل از اینکه دنبال مشتری بگردید، باید تصویر واضحی از مشتری ایدهآل خود داشته باشید. دوست دارید با کسبوکارهای کوچک کار کنید یا همکاری با شرکتهای بزرگ را ترجیح میدهید؟ دوست دارید قرارداد طولانیمدت داشته باشید یا پروژههای کوتاه مدت؟ دقیقا مشخص کنید که با چه کسانی و چه نوع شرکتهایی قصد همکاری دارید. این کار کمک میکند که بهتر بتوانید مشتری مورد نظر را هدف بگیرید و رزومه و خدمات خود را متناسب با نیاز آنها ارائه دهید.
با این کار دامنه مشتریان شما محدودتر میشود ولی با برنامهریزی بهتری میتوانید برای پیدا کردن مشتری اقدام کنید و در نهایت از پروژهای که میگیرید راضیتر خواهید بود.
لازم به گفتن نیست که یکی از بهترین روشها برای نمایش مهارتهای فنی و معرفی خودتان، داشتن یک وب سایت باکیفیت و خوب است که نمونه کارهای شما را در معرض دید دیگران قرار دهد. اگر قصد دارید فریلنسینگ را جدی دنبال کنید، حتما به یک وب سایت نیاز دارید. وبسایت کمک میکند تا:
این مورد، به خصوص اگر تجربه کاری زیادی نداشته باشید، به شما کمک زیادی خواهد کرد. باید همه مهارتهای خود را در همان وبسایت به مخاطب ثابت کنید. هدف نهایی این وبسایت این است که مشتری احتمالی را به همکاری با شما تشویق و ترغیب کند. با این دید، وبسایت خود را در بالاترین سطح ممکن راه بیاندازید. در وبسایت حتما آدرس شبکههای اجتماعی خود را هم قرار دهید.
اگر به تازگی قصد دارید فریلنسینگ را شروع کنید و هنوز یک شغل تمام وقت دارید، قبل از اینکه شغل ثابت خود را رها کنید باید فریلنسینگ را شروع کنید. به هر حال کارهایی مثل ساخت برند و وبسایت، از شما وقت زیادی میگیرد. پس بهتر است که قبل از شروع کردن و قبل از قطع کردن منبع درآمد خود، چند پروژه بگیرید و انجام دهید. تا متوجه شوید که آیا این سبک کار را دوست دارید یا نه. ببینید که آیا میتوانید در پیدا کردن مشتری موفق باشید یا نه.
توصیه میشود که سعی کنید درآمد جانبی خود را از فریلنسینگ به ۵۰ تا ۷۰ درصد درآمد شغل ثابت خود برسانید و بعد، شغلی اصلی را رها کنید. در واقع هر زمان به این اطمینان رسیدید که شغل فریلنسری شما میتواند به لحاظ مادی جایگزین شغل فعلی شود، کارتان را رها کنید.
این مدت، کارتان بسیار سخت میشود. باید زمان را به خوبی مدیریت کنید تا به چند کار برسید؛ یکی شغل ثابت، یکی پروژههای فریلنسری و دیگری ایجاد وبسایت و برند و شبکههای احتماعی. در این شرایط، به خاطر نیاز به درآمد کار نمیکنید، بلکه پول در اختیار دارید و فقط پروژههای منتخب را برای پربارتر کردن رزومه و کسب تجربه انجام میدهید.
دوست دارید درآمد زیادی از این راه داشته باشید؟ مهارتهایی که تقاضای زیادی دارند یاد بگیرید. تلاش برای به دست آوردن مهارتهای جدید، نوع پروژههایی را که بعدا میگیرید مشخص میکند. واضح است که هر چقدر پروژه به مهارتهای بیشتری نیاز داشته باشد، درآمد آن هم بیشتر است. هر چقدر دامنه مهارتهای خود را متنوعتر و وسیعتر کنید، احتمال انتخاب شدن خود را افزایش میدهید. در این صورت کارفرماها به دنبال شما خواهند آمد و لازم نیست شما دنبال مشتری باشید.
برای یاد گرفتن مهارت جدید لازم نیست به دانشگاه برگردید. دورههای آموزشی آنلاین، دورههای آموزشی در آموزشگاه ها و منابع متعددی برای افزایش مهارتها وجود دارد.
روشهای زیادی برای کسب اعتبار در یک حوزه فعالیت وجود دارد. در کنار داشتن وب سایت خوب با محتوای قابل توجه، میتوانید کارهای دیگری مثل نوشتن کتاب الکترونیکی، ایجاد دورههای آنلاین و برگزاری وبینار و رویداد انجام دهید تا شناختهتر شوید و اعتبار بیشتری در زمینه فعالیت خود پیدا کنید.
این کارها کمک میکند تا رزومهای پربارتر داشته باشید، افراد بیشتری شما را بشناسند، مشتریان بیشتری به شما اطمینان کنند و دانش و آگاهی و تخصص خود را به دیگران ثابت کنید. به این ترتیب سطح پروژههایی که میگیرید و به دنبال آن، درآمد پروژهها بهتر میشود.
تصمیمگیری در مورد قیمتگذاری یکی از مهمترین تصمیمات کسبوکار مستقل شما است. با توجه به مهارتها، سوابق و توانایی خودتان، قیمت خدمات را مشخص کنید. هرگز کاری را با هزینهای کمتر از آنچه که ارزش دارد، انجام ندهید. برای وقت خودتان ارزش قائل باشید و متناسب با تواناییهای خود، قیمت را مشخص کنید. اگر کار باکیفیتی ارائه کنید اکثر کارفرماها از این که پول بیشتری بپردازند، امتناع نمیکنند.
فراموش نکنید که گرفتن پروژههای بهتر با تعداد کمتر، بهتر از پروژههایی است که وقت زیادی از شما میگیرند و درآمد اندکی دارند. در قیمتگذاری باید ارزش کار در بازار و سطح توانایی خودتان را در نظر بگیرید.
اگر میخواهید پروژههای بهتری بگیرید، باید شبکه ارتباطی خود را گستردهتر کنید و افراد بیشتری را بشناسید. یکی از بهترین روشها برای گرفتن پروژههای باکیفیتتر و گرانتر، معرفی شدن از طریق دیگران است. اکر افراد وقتی دنبال یک نیروی کار باکیفیت میگردند، از دوستان و همکاران خود میخواهند که بر اساس تجربه، فرد مناسب را معرفی کنند.
هر چقدر افراد بیشتری را بشناسید و افراد بیشتری شما و مهارتهایتان را بشناسند، شانس گرفتن پروژههای بهتر برای شما افزایش پیدا میکند. بد نیست برای گسترش دامنه ارتباطات خود، در رویدادهای مرتبط با فعالیتتان شرکت کنید.
داشتن وبسایت یک روش خوب برای معرفی مهارتهای شما و تبدیل بازدیدکنندگان به مشتری است. اما چطور میتوانید تعداد افرادی را که از سایت بازدید میکنند افزایش دهید؟ این کار با وبلاگ نویسی امکانپذیر است. در بلاگ سایت خود، گوشهای از مهارتهای خود را آموزش دهید. یا اینکه در مورد زمینه فعالیت خود اخبار، اطلاعات و مطالب جذابی منتشر کنید. فراموش نکنید که این کار را باید به طور مرتب انجام دهید و باید یکی از کارهایی باشد که در برنامه هفتگی یا ماهانه خود میگنجانید.
همین وب سایت و بلاگ میتواند به مرور به یک منبع درآمد دیگر تبدیل شود. یعنی غیر از کاری که برای دیگران انجام میدهید میتوانید از خود سایت به روشهای مختلف درآمدتان را افزایش دهید.
اگر سایت شما به اندازه کافی بازدیدکننده ندارد، جای نگرانی نیست. میتوانید یکی از سایتهای پربازدید در زمینه فعالیت خودتان را انتخاب کنید و از طریق انتشار پست مهمان در آن وبسایتها، خود را معرفی کنید. این کار میتواند صدها و حتی هزاران بازدیدکننده جدید را به وبسایت شما اضافه کند.
وقتی تصمیم میگیرید فریلنسر شوید، برای خودتان فرصتی ایجاد میکنید که برای زمانی که در طول روز دارید، خودتان برنامهریزی کنید. این آزادی عمل به شما فرصت میدهد تا از همه ابزارهای موجود در دنیای امروزی استفاده کنید تا درآمد خود را افزایش دهید. با نکاتی که در بالا اشاره کردیم و حاصل تجربه چندین سال کار فریلنسرهای مختلف است، میتوانید راه افزایش درامد را پیدا کنید.