مدیر کانون پتنت معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری از ارتقاء جایگاه ایران در حوزه ثبت اختراع در دفاتر مالکیت فکری خارج از کشور در سال گذشته خبر داد.

مهدی ضیغمی مدیر کانون پتنت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره اقدامات این مرکز در سال 97 بیان کرد: سال گذشته کانون برنامه های جدیدی را در راستای عمق بخشی به فعالیت های مالکیت فکری در کشور انجام داد. بیش از 400 درخواست برای بررسی ارسال و تعداد 110 درخواست نیز پس از بررسی و تایید در اداره ثبت اختراع امریکا به صورت موقت و دائم فایل شد.

 

وی ادامه داد: 157 اختراع از ایران در اداره ثبت اختراع امریکا و اروپا در سال 2018 منتشر شد که از این تعداد 70 درخواست توسط این کانون در اداره ثبت امریکا منتشر شد که نشان دهنده حفظ تقریبی نقش 50 درصدی این کانون در فعالیت های ثبت کشور در خارج است. همچنین در این سال جایگاه ایران از رتبه 38 به 36 ارتقاء یافت که در آینده با گسترش زیرساخت های مالکیت فکری انتظار می رود اختراع بیشتری از ایران در بازارهای هدف و در راستای حفظ و صیانت از دستاوردهای این شرکت ها صورت پذیرد.

 

 ضیغمی به سایر اقدامات این کانون اشاره کرد و گفت: همچنین در سال 97 آکادمی کانون پتنت ایران با هدف کمک به دفاتر مالکیت فکری دانشگاه ها، مراکز پژوهشی و تاسیس دفاتر جدید راه اندازی شد. برگزاری کارگاه های آموزشی و تخصصی برای گروه های مختلف و تهیه محتوای تخصصی فعالیت کانون نیز در این سال آغاز شد.

 

به گفته مدیر کانون پتنت معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری، در سال 97 و در جهت فراگیر شدن حمایت ها از محققان و فناوران کشور تفاهم نامه هایی با وزارت عتف، دانشگاه آزاد اسلامی و ستاد توسعه فناوری نانو امضاء شد که به واسطه آن این مراکز برای توسعه مالکیت فکری در مراکز خود و حمایت های مالی به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری کمک می کنند. همچنین مذاکراتی با صندوق نوآوری و شکوفایی در راستای حمایت از شرکت های دانش بنیان صورت پذیرفت که در سال جاری اجرایی می شود.

ضیغمی همچنین ابراز کرد: در حال حاضر مجموعا 59 دفتر همکار در مراکز پژوهشی و پژوهشگاه­های سرتاسر کشور با کانون پتنت ایرانی همکاری می­کنند. در سال گذشته 60 کارگاه آموزشی با حمایت کانون پتنت ایران در زمینه­های مختلف مالکیت فکری و در مراکز مختلف برگزار شده و یک دوره توانمندسازی هم برای مسئولان دفاتر همکار برگزار شده است.

وی به افتتاح دفتر تجاری سازی در گوانژو چین به عنوان یکی دیگر از دستاوردهای کانون پتنت ایران اشاره کرد و گفت: با افتتاح این دفتر و انعقاد تفاهم نامه با موسسات مالکیت فکری و تیم های فعال در امر تجاری سازی زمینه درآمد زایی از فناوری هایی که توسط این کانون در بازارهای هدف (بویژه چین) به ثبت رسیده اند فراهم می شود. در حال حاضر 3 فناوری جهت بررسی بازار و پیدا کردن مشتری یا سرمایه گذار توسط دفتر تجاری سازی کانون در حال بررسی است. همچنین امضای تفاهم نامه با دفتر انتقال فناوری دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه امیرکبیر از دیگر دستاوردهای کانون پتنت ایران در زمینه تجاری­سازی در سال گذشته است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: