فکر کردن به مسیرهای تازه برای کسب و کار، نیاز به بستری دارد که به افکار خلاقانه جهت دهد. بستری که فعالان حوزه کسب و کار و سازمان فناوری اطلاعات ایران در حال فراهم کردن آن هستند. این بستر تازه، دختران دبیرستانی را به سمت و سوی جدیدی در ایجاد کسب و کار هدایت کرده است.

به گزارش شبکه نوآوری تهران، باغ کتاب تهران روز پنجشنبه 5 اردیبهشت میزبان یک رویداد شاد و سراسر امید بود. دخترانی که چهره‌شان حتی یک لحظه از هیجان خالی نمی‌شد. مدام از ایده‌شان صحبت می‌کردند، به داستان موفقیت و شکست‌های سخنران‌های مراسم فکر می‌کردند و برای ارائه ایده‌شان هیچ خجالتی به خرج نمی‌دادند.
مانند افرادی که ایده‌شان را اجرا کرده‌اند، کسب و کارشان گرفته و این روزها صاحب برندهای بزرگ هستند صحبت می‌کنند. مشخص است دنیایشان عوض شده است. یاد گرفته‌اند که مسیر موفقیت و خلق ثروت فقط از دانشگاه و دکتر و مهندس شدن نمی‌گذرد. خلاقیت می‌تواند یک تنه به تمام این‌ها برنده شود. 
دانش‌آموزان سال نهم و دهم دبیرستان، اکثریت افراد شرکت‌کننده در این رویداد را تشکیل می‌دهند. دخترانی که به گفته خودشان تا قبل از این نمی‌دانستند معنی IT چیست و چه استفاده‌ای می‌توان از آن کرد. اما الان اوضاعشان فرق کرده. یاد گرفته‌اند که دنیای کسب و کار و ساخت اپلیکیشن‌های موفق تنها چند قدم با آن‌ها فاصله دارد. قدم‌هایی که با شرکت در کارگاه‌ها و رویدادهای این‌چنینی به سرعت برداشته خواهد شد.
در سالن شماره هشت پردیس باغ کتاب، تا جایی که چشم کار می‌کند دختران سورمه‌ای پوش دبیرستانی، پشت میزهای بزرگ نشسته‌اند و با جدیت مشغول صحبت با هم هستند. ایده‌هایشان روی مقواهای بزرگ پهن شده روی میز پخته‌‌تر می‌شوند و بعد به لپ‌تاپ‌ها و تبلت‌ها انتقال پیدا می‌کند.
مریم و هانا، همراه شش نفر از دوستان هم مدرسه‌ای شان که همگی در رشته‌های ریاضی و تجربی درس می‌خوانند، مدت‌ها به این فکر می‌کردند چطور باید به محیط ‌زیست و خصوصا هدررفت آب کمک کنند. آن‌ها با طراحی یک سر شیر سنسوردار قرار است به هدفی که دارند جامه عمل بپوشاند. 
ایده آن‌ها به همین جا ختم نمی‌شود، برای کسب درآمد و توسعه‌ ایده‌شان نیز برنامه‌های جذابی دارند. «مریم مرتضوی» دختر کلاس دهمی مدرسه «فراست» درباره گروه «سراب» و اپلیکیشنی که قرار است با همین نام بسازند، به خبرنگار ایرنا گفت: مصرف آب در کشور ما خیلی زیاد است و هر سال که می‌گذرد بیش از گذشته کمبود آب احساس می‌شود. به همین دلیل تصمیم گرفتیم برنامه‌ای طراحی کنیم که جلوی هدر رفتن آب را بگیرد. 
به گفته مریم، آن‌ها ایده ی ساخت سر شیر آب هوشمند را در ذهن‌شان پرورش داده‌اند که به کمک آن می‌توان جلوی استفاده بی‌رویه از آب را گرفت: ما یک محصول طراحی کردیم که سرشیر سنسوردار است و می‌توان میزان آب مصرفی که مدنظر افراد است را با اپلیکیشنی که روی گوشی نصب می‌شود، تنظیم کند.
او در ادامه گفت: زمانی که میزان مصرف آب از آن حدی که در نظر گرفته شده بالاتر برود، سرشیر شروع می‌کند به نور پخش کردن و هشدار می‌دهد که میزان مصرفی که مدنظرش بوده به پایان رسیده است. استفاده و نصب این سرشیر در هتل‌ها و مکان‌های این چنینی می‌تواند تا حد زیادی به کاهش مصرف آب کمک کند.
هانا یکی دیگر از بچه‌های گروه است که به مسائل تجاری و مالی نیز اهمیت می‌دهد و می‌داند که باید به محصولی که قصد ارائه‌اش را دارند، از بعد تجاری نیز نگاه کنند: قبل از برگزاری رویداد کارآفرینی قرار شد ما به ایده‌ای که در ذهن داریم فکر کنیم. یادم است قبل از شروع سیل در کشور مدام به این می‌کردیم که چقدر کمبود آب داریم. 
او در ادامه می‌گوید: قرار است افرادی که اپلیکیشن «سراب» را دنبال می‌کنند هر روز یکسری نکته درباره چگونگی مصرف کمتر آب بخوانند. بعد در مسابقاتی که با هدف فرهنگسازی برای مصرف آب نیز در اپلیکیشن برگزار می‌شود، شرکت کنند و پس از قرعه کشی جایزه بگیرند.
این دختر 16ساله در خصوص تاثیری که برگزاری رویدادهای کارآفرینی در خلق و اجرایی شدن چنین طرح هایی دارد، گفت: خیلی از ما اولین مرتبه‌ای بود که به ایده‌ای برای حل مشکلات زیست محیطی فکر کردیم. شاید اگر این رویداد برگزار نمی‌شد، ایده ما در حد همان ایده باقی می‌ماند و اجرایی نمی‌شد. 
گوشه دیگر سالن یک گروه کوچک دو نفره نشسته‌اند. آن طور که به نظر می‌رسد، تنها گروه دو نفره در سالن هستند که با جدیت روی ایده‌ای که در ذهن دارند کار می‌کنند. آن ها یکراست رفته‌اند سر اصل ماجرا؛ کسب ثروت.
دو دختر با یک نام مشترک گروه کوچکی را تشکیل داده‌اند. این دو «مبینا» که در مقطع دهم دبیرستان و در رشته تجربی تحصیل می‌کنند از اسلامشهر برای شرکت در این رویداد آمده‌اند.
آن ها می‌گویند: قبل از برگزاری این رویداد اصلا نمی دانستیم IT چیست و چطور می‌توان از آن استفاده کرد. سرمان در کتاب و دفتر بود و فقط درس می‌خواندیم. فکر می‌کردیم ورود به این حوزه خیلی سخت است. سخت هم بود اما با چند کارگاهی که برای مان برگزار کردند. خیلی ساده به اصول این کار آشنا شدیم. نگاه ما به آینده عوض شد.
این گروه کوچک در ادامه درباره اپلیکیشنی که قصد ساخت آن را دارند، گفتند: ما ایده یک اپلیکیشن را داریم با نام «دیزاین با من». اپلیکیشنی که تمام تولیدکنندگان و طراحان «تم مهمانی و تولد» را به کسانی که قصد برگزاری مراسم دارند وصل می‌کند.
آن‌ها افزودند: افراد زیادی هستند که می‌توانند کارهای این چنینی انجام بدهند. اما بستر برقراری ارتباط برای آن وجود ندارد، ما می‌خواهیم این راه ارتباطی را وصل کنیم و در کنار آن، خودمان هم با تبلیغ گرفتن از آن‌ها به درآمدزایی برسیم.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: