هر چالش کارآفرینی می‌تواند یک سد بالقوه در مسیر راه‌اندازی کسب‌وکار یا ادامه آن باشد و به همین دلیل، باید با شناخت مهم‌ترین چالش‌ها، برنامه مشخصی برای رویارویی با آن‌ها داشته باشید.

شناخت شش چالش کارآفرینی مهم، باعث می‌شود تا با چشم باز در مسیر راه‌اندازی کسب‌وکار قدم بگذارید. شروع یک تجارت می‌تواند واقعاً هیجان‌انگیز باشد و این هیجان، زمانی که ایده‌ی بکری در سر دارید که به نظرتان برای دیگران مفید و ارزشمند است، چند برابر می‌شود. بااین‌حال باید قبول کنیم که راه‌اندازی کسب‌وکار شخصی، استرس‌ها و چالش‌های خاص خودش را دارد.

ممکن است در هر نقطه‌ای از مسیر تجاری‌تان، با این چالش‌های کارآفرینی روبرو شوید. حتی اگر همه قدم‌ها را به‌درستی بردارید و در زمینه‌هایی مثل انتخاب مدل کسب‌وکار، تدوین بیزینس پلن، تأمین مالی و ... همه قواعد را رعایت کنید، باز هم این رویارویی دور از ذهن نیست. اگر شما هم قصد راه‌اندازی یک کسب‌وکار شخصی دارید، قطعاً کنجکاو شده‌اید که این چالش‌ها را بشناسید و به همین دلیل در این گفتار از تینت، شش چالش کارآفرینی اساسی را معرفی می‌کنیم.

 

چالش راه اندازی کسب و کار

 

۱- فقدان پشتیبانی

یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های کارآفرینی که ممکن است در آغاز مسیر با آن روبرو شوید، فقدان پشتیبانی و حمایت است. وقتی دیگران به ایده‌ها و توانمندی‌تان برای موفقیت به‌عنوان یک کارآفرین اعتقادی نداشته باشند، شرایط برای شما سخت می‌شود؛ بااین‌حال، این چالش کارآفرینی به‌هیچ‌عنوان نباید ناامیدتان کند.

اگر دوستان، همکاران یا اعضای خانواده با ایده‌هایتان همراه نمی‌شوند، می‌توانید از یک مشاور یا منتور کسب‌وکار کمک بگیرید. علاوه بر این، برخی کارآفرینان جوان نیز می‌توانند به شما در عبور از این شرایط کمک کنند زیرا خود آن‌ها، عبور از این  چالش کارآفرینی را تجربه کرده‌اند. در شرایطی که نزدیک‌ترین افراد زندگی، از دیدگاه‌هایتان حمایت نمی‌کنند، مشاوره و پشتکار کارآفرینان جوان یک منبع الهام قوی و ارزشمند است که شما را به ادامه مسیر ترغیب می‌کند.

۲- فقدان پول

فقدان یا کمبود پول را می‌توانیم متداول‌ترین چالش کارآفرینی بدانیم. هیچ‌کس دوست ندارد بدون پشتوانه مالی در یک مسیر پر چالش قدم بگذارد اما ممکن است مجبور شوید برای تحقق اهدافی که در ذهن دارید، قید چک‌های ماهانه و دریافتی‌های منظم را بزنید. وقتی نتوانید در جذب سرمایه از طریق شرکت‌های سرمایه‌گذاری ریسک‌پذیر موفق عمل کنید، اوضاع از قبل هم پیچیده‌تر می‌شود.

برای غلبه بر این چالش کارآفرینی، باید روی آنچه برای درآمدزایی نیاز دارید، تمرکز کنید. بودجه‌بندی درست و مدیریت هوشمندانه منابع مالی، دو ابزار مهم برای عبور از این مرحله هستند. به‌عنوان یک کارآفرین باید یاد بگیرید که چطور با بودجه‌ای اندک، کسب‌وکارتان را اداره کنید. این مهارت کمکتان می‌کند که در ادامه مسیر و حتی زمانی که به درآمدزایی رسیدید، عملکرد مالی بهتری داشته باشید.

۳- عدم اعتمادبه‌نفس

نگرانی‌های شخصی، انتقاد دیگران یا فقدان حمایت افراد نزدیک، می‌توانند نوعی عدم اعتمادبه‌نفس در شما ایجاد کنند. متأسفانه افراد زیادی را می‌شناسیم که به‌واسطه تسلیم در برابر این چالش راه‌اندازی کسب‌وکار، دست از رؤیاهایشان کشیدند و ایده‌هایی را که هر کدام می‌توانستند منشأ راه‌اندازی یک تجارت پرسود باشند، در ذهنشان دفن کردند. در هر نقطه‌ای از مسیر، چه قبل و چه بعد از آغاز کسب‌وکار ممکن است با چالش عدم اعتمادبه‌نفس روبرو شوید.

وقتی مخاطبان شما نسبت به ایده‌هایتان، واکنش مثبتی نشان نمی‌دهند یا عوامل بیرونی، روند رشد کسب‌وکارتان را کند می‌کنند، عجیب نیست که احساس عدم اعتمادبه‌نفس کنید. مطمئن باشید که اکثریت‌قریب‌به‌اتفاق کارآفرینان بالقوه یا بالفعل، این احساس را به‌عنوان یک چالش کارآفرینی، تجربه می‌کنند.

مشورت با مشاوران تجاری و کارآفرینان دیگر، در عبور از این چالش هم نقش مهمی ایفا می‌کند. اما خودتان هم می‌توانید اقدامات مؤثری در این زمینه انجام دهید. فهرستی از پیشرفت‌ها و دستاوردهایی که تا امروز داشته‌اید، تهیه کنید. با انجام این کار، خواهید دید که با چالش‌های زیادی در زندگی روبرو شده‌اید. چالش‌هایی که هر کدام در نگاه اول، ترسناک به نظر می‌رسیدند اما درنهایت توانسته‌اید، آن‌ها را حل‌وفصل کنید. این کار، تأثیر به سزایی در بازیابی اعتمادبه‌نفستان دارد.

۴- فقدان مسیر مشخص

دیگر چالش شروع کسب‌وکار، فقدان یک مسیر مشخص است. شاید علی‌رغم داشتن یک چشم‌انداز واضح، به مرحله‌ای برسید که ندانید چطور اهداف تجاری‌تان را با آن چشم‌انداز همسو کنید. علاوه بر این، همیشه این احتمال وجود دارد که با رویدادی غیرمنتظره مواجه شوید و ناگزیر به حل‌وفصل مشکلاتی باشید که هرگز فکر نمی‌کردید در مسیرتان ایجاد شوند.

حفظ آرامش و اقدام عملی، دو لازمه اساسی برای عبور از این چالش کارآفرینی هستند. باید به جلو نگاه کنید و با بررسی بیزینس پلنتان، ببینید که در حال حاضر، دقیقاً کجا هستید؟ مرور استراتژی کلی، زمان‌بندی و تاکتیک‌ها، دید واضح‌تری از ادامه مسیر برایتان ایجاد می‌کند. اگر این کار، راهگشا نبود شاید لازم باشد تحقیقات بیشتری در بازار انجام دهید تا ببینید آیا نیاز به اتخاذ رویکرد متفاوتی دارید یا نه؟ گم کردن مسیر اصلی، معمولاً ضرورت تغییر را نشان می‌دهد و همین ضرورت، دلیلی برای انجام تحقیقات بیشتر است.

 

چالش کارآفرینی

 

۵- فقدان دانش و تجربه

پنجمین چالش کارآفرینی، فقدان تجربه و دانش است. سرانجام به نقطه‌ای از منحنی یادگیری می‌رسید که در آن احساس ناآگاهی می‌کنید. در این نقطه، شاید چگونگی تدوین یک استراتژی بازاریابی مؤثر یا تولید یک محصول جدید را ندانید. شاید هم در زمینه‌هایی مثل بودجه‌بندی، مذاکره، استخدام نیروی انسانی یا ایجاد توازن در دخل‌وخرج، تجربه کافی نداشته باشید.

در این شرایط با سردرگمی عجیبی روبرو می‌شوید. اما واقعیت این است که شما در ابتدای یک مسیر جدید قرار دارید. بنابراین برای یادگیری نحوه انجام کارهایی که قبلاً هرگز آن‌ها را انجام نداده‌اید، زمان بگذارید. در اینجا به جای آزمون‌وخطا و به‌قول‌معروف، اختراع مجدد چرخ، از آنچه دیگران در شرایط مشابه انجام داده‌اند الگوبرداری کنید. به‌عنوان‌مثال، برای راه‌اندازی یک کمپین تبلیغاتی در شبکه‌های اجتماعی، عملکرد رقبا را مورد بررسی قرار دهید و ببینید کدام کارها در تحقق اهدافشان، مؤثر و کدام کارها کم ثمر یا بی‌نتیجه بوده‌اند؟ این الگوبرداری، فقدان تجربه را به بهترین شکل ممکن برایتان جبران می‌کند.

برای ایجاد و افزایش دانش، می‌توانید در دوره‌های آنلاین، کارگاه‌های آموزشی یا همایش‌ها و کنفرانس‌های مربوط به صنعتی که در آن فعالیت دارید، شرکت کنید. برخی کارآفرینان برای کسب دانش بیشتر، ویدئوهای مرتبط با حوزه‌های مدنظرشان را در یوتیوب تماشا می‌کنند و از این طریق، خود را در مسیر یادگیری مستمر قرار می‌دهند.

۶- عدم تعادل بین کار و زندگی

موفقیت تجاری مخصوصاً در آغاز راه‌اندازی کسب‌وکار، به تلاش و اشتیاق بسیار زیادی نیاز دارد. وقتی این دو مؤلفه در کنار یکدیگر قرار بگیرند، کار را به کانون توجه اصلی زندگی‌تان تبدیل می‌کنند و به همین سادگی و بی‌آنکه خودتان هم بدانید، با یک چالش کارآفرینی دیگر که همان عدم توازن و تعادل بین زندگی و کار است، روبرو می‌شوید.

 

چالش کسب و کار

 

غرق شدن در امور تجاری، یک اشتباه بزرگ است. وقتی تعادل بین کار و زندگی به هم بخورد، روابط خانوادگی‌تان در معرض خطر و آسیب قرار می‌گیرند. برای اجتناب از رویارویی با این چالش کارآفرینی یا عبور از آن، یک بار افکارتان را مرور کنید. از خودتان بپرسید که اساساً چرا به فکر راه‌اندازی کسب‌وکار افتادید؟ احتمالاً به این دلیل که برای خودتان و افرادی که دوستشان دارید، زندگی بهتری فراهم کنید یا آن آزادیِ زمانی را که همواره در جستجویش بودید، به دست بیاورید. پرداختن بیش‌ازحد به امور تجاری، فلسفه و هدف اصلی‌ تجارت یعنی "بهتر زندگی کردن" را زیر سؤال می‌برد. بنابراین بیشتر حواستان به رعایت تعادل بین کار و زندگی باشد.

سخن آخر

با شناخت شش چالش کارآفرینی که در این گفتار با آن‌ها آشنا شدید، از مشکلات بالقوه‌ای که ممکن است در مسیر راه‌اندازی کسب‌وکار با آن‌ها روبرو شوید، آگاهی بهتری پیدا می‌کنید و به‌این‌ترتیب می‌توانید با آمادگی قبلی و داشتن یک برنامه حساب‌شده، در حل‌وفصل آن‌ها موفق‌تر باشید.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: