اهمیت همسوسازی در سازمان در این است که به شکل قابل توجهی می‌تواند در افزایش بهره‌وری، کاهش استرس، بالا بردن میزان رضایت شغلی کارکنان و کاهش نرخ از دست رفتن نیروی کار موثر باشد. برای آشنایی با آثار آنبوردینگ نامناسب، پیشنهاد می‌کنیم با ما همراه شوید.

این روزها، اهمیت همسوسازی در سازمان برکم‌تر کسی پوشیده است. در واقع، مواردی نظیر گردش مالی، بهبود فرهنگ سازمانی و پذیرش آن توسط کارمندان، همگی می‌توانند تحت تاثیر آثار همسوسازی نامناسب قرار بگیرند. روش آنبوردینگ به شکل قابل توجهی در فرآیندهای مالی و سودآوری شرکت و همچنین در کاهش یا افزایش نرخ از دست رفتن کارکنان تاثیرگذار است. برای روشن‌تر شدن موضوع، کافی است عکس این موضوع را تصور کرده و ببینید که همسوسازی مناسب و آماده‌سازی نیروهای جدید چگونه می‌تواند سازمان شما را به سوی دستیابی به اهداف خود سوق دهد.

 

اهمیت همسوسازی در سازمان

 

با آنبوردینگ مناسب، کارکنان مرتکب اشتباهات کم‌تری شده و بروز خطا در میان آن‌ها قابل پیشگیری خواهد بود. از طرف دیگر، با همسوسازی مناسب، مشارکت کارکنان افزایش یافته و تمرکز فردی و تیمی دو چندان خواهد شد. طبیعتا، این امر به شناسایی فرصت‌های پیش رو کمک خواهد کرد. شناسایی فرصت‌ها از مهم‌ترین عوالی است که می‌تواند سازمان‌ها را به سمت پیشرفت سوق داده و در موقعیت‌های مقتضی به آن‌ها کمک کند مسیر حرکت خویش را تغییر داده و از تحمل خسارت و ضرر و زیان اجتناب کنند. در این مطلب، تلاش خواهیم کرد شما را با اهمیت همسوسازی در سازمان و آثار آنبوردینگ نامناسب آشناتر کنیم.

وضعیت آنبوردینگ نیروی کار در اغلب سازمان‌ها

آشنایی با اهمیت همسوسازی در سازمان و بررسی آثار آنبوردینگ نامناسب، مستلزم آگاهی از وضعیت فعلی آنبوردینگ نیروی کار در اغلب سازمان‌ها است. نتایج به‌دست آمده از تحقیقات نشان می‌دهد، بیش از یک سوم کارفرمایان در هنگام جذب نیرو از روش‌های ساختارمند آنبوردینگ استفاده نمی‌کنند. این به معنای آن است که بخش قابل توجهی از سازمان‌ها ساختار مناسبی را برای همسوسازی کارکنان خود در نظر نگرفته‌اند. این در حالی است که سایر سازمان‌ها هم به جای تمرکز بر بهره‌وری طولانی مدت و موفقیت کارمندان، روند آنبوردینگ را با جهت‌گیری‌های خاصی به انجام می‌رسانند. این امر به شکل قابل توجهی بر گردش کار سازمان تاثیرگذار بوده و بهره‌وری را به شدت کاهش می‌‌دهد. براساس مطالعات، بالا بودن نرخ از دست رفتن کارکنان در مراکز و سازمان‌های کنونی تا اندازه زیادی از همسوسازی نامناسب ناشی می‌شود. برای مقابله با چنین وضعیتی، لازم است آثار آنبوردینگ نامناسب و تبعات آن را به دقت ارزیابی کرده و این فرآیند را بهینه‌سازی کنید.

آثار همسوسازی نامناسب

از مهم‌ترین آثار همسوسازی نامناسب می‌توان به کاهش بهره‌وری، گسترش ناکارآمدی و اختلال در گردش کار سازمانی اشاره کرد. از دیگر آثار آنبوردینگ نامناسب می‌توان کاهش انگیزه، پایین آمدن سطح مشارکت و درگیری کارمندان، عدم اعتماد به‌نفس نیروی کار و ناتوانی در دستیابی به اهداف سازمانی را نام برد.

برای اطمینان از اهمیت همسوسازی در سازمان، کافی است نرخ حفظ نیروی کار را در سازمان‌هایی بررسی کنید که ساختار و استراتژی مناسبی را برای آنبوردینگ در نظر گرفته‌اند. براساس پژوهش‌ها، کارکنان چنین سازمان‌هایی حداقل به مدت سه سال همکاری خویش را با شرکت ادامه داده و کم‌تر از سایرین به دنبال مشاغل جایگزین می‌گردند. به علاوه، مطالعات نشان داده‌اند، آنبوردینگ مناسب می‌تواند بهره‌وری کارمندان را تا 59 درصد افزایش دهد.

با توجه به آن چه گفته شد، اهمیت همسوسازی در سازمان ها و نقش آن در موفقیت کسب‌وکارها با وضوح بیش‌تری آشکار می‌شود. واقعیت این است که حداقل، چیزی در حدود هشت ماه زمان لازم است تا یک کارمند تازه‌وارد به حداکثر بهره‌وری برسد. براساس مطالعات، یک سوم کارمندان جدید در شش ماهه نخست فعالیت خود با سازمان‌ها به جستجوی مشاغل دیگر پرداخته و 25 درصد از آن‌ها پیش از اتمام سال نخست، همکاری با سازمان مربوطه را قطع می‌کنند. به این ترتیب، کارمندان یاد شده هرگز به اوج بهره‌وری سازمانی نرسیده و شرکت‌ها ناچارند چیزی در حدود 20 درصد از حقوق ماهیانه یک کارمند را برای جایگزین کردن وی و یافتن نیروی کار تازه‌نفس صرف ‌کنند. این امر، هزینه‌های شرکت را به شکل تصاعدی افزایش می‌دهد.

 

آثار همسوسازی نامناسب

 

استراتژی‌های آنبوردینگ

وقتی صحبت از اهمیت همسوسازی در سازمان مطرح می‌شود، ناگزیر لازم است استراتژی‌های آنبوردینگ نیز بررسی شوند. مشاهدات نشان می‌دهند، هر یک از کارفرمایان استراتژی متفاوتی را برای همسوسازی کارکنان خویش در نظر می‌گیرند. براساس نظرسنجی‌ها، 45 درصد از صاحبان مشاغل برای آنبوردینگ نیروی کار از روش آموزش فردی و مداوم بهره می‌جویند.

این در حالی است که 43 درصد از آن‌ها انجام این کار را به کارمندان قدیمی‌تر و باتجربه‌تر واگذار می‌کنند. از طرف دیگر، 42 درصد از کارفرمایان طی جلساتی، فرهنگ سازمانی را به نیروی کار تازه‌وارد معرفی کرده و این کار را به تنهایی انجام می‌دهند. این در حالی است که چیزی در حدود 30 درصد از سازمان‌ها به صورت گروهی از کارمندان جدید استقبال کرده و هر یک از اعضاء گروه تدریجا بخش‌هایی از فرهنگ سازمانی را با همکار جدید خود به اشتراک می‌گذارند.

این به معنای آن است که هر یک از سازمان‌های یاد شده به صورت آگاهانه معیارها و استانداردهای خاصی را برای موفقیت کارمند جدید طراحی کرده و با به‌کارگیری این معیارها در مسیر دستیابی به اهداف گروهی گام برمی‌دارند. در این میان، تعداد اندکی از سازمان‌ها هم اهیمت همسوسازی در سازمان را به اندازه‌ای جدی می‌گیرند که برای آنبوردینگ کارکنان خویش از مربیان کارآزموده استفاده کرده و فرصت رشد را در اختیار نیروی کار سازمانی قرار می‌دهند.

نکات موثر برای اجتناب از آثار همسوسازی نامناسب

برای اجتناب از آثار همسوسازی نامناسب لازم است نکات زیر را رعایت کنید:

به‌جای آنبوردینگ بر آموزش تمرکز کنید!

بسیاری از سازمان‌ها، به‌جای تمرکز بر امر آموزش، زمان آنبوردینگ را صرف کاغذبازی‌های مرسوم کرده و به موفقیت کارکنان توجهی نمی‌کنند. طبیعتا انجام این کار در طولانی مدت با کاهش مشارکت، پایین آمدن بهره‌وری و کاهش رضایت کارمندان توام خواهد بود.

به‌کارگیری فرآیندهای خودکار و اتوماسیون اداری می‌تواند موثر باشد!

براساس مطالعات، بسیاری از سازمان‌ها در بخش منابع انسانی خود از فرآیندهای خودکار استفاده نمی‌کنند. جمع‌آوری و پردازش اطلاعات به صورت دستی امری وقت‌گیر، خسته‌کننده و بی‌حاصل بوده و علاوه بر بالا بردن سطح استرس و زمان آنبوردینگ، میزان بهره‌وری را به شدت کاهش می‌دهد.

 

آثار آنبوردینگ نامناسب

 

اهمیت همسوسازی در سازمان و نقش آن در حفظ نیروی کار

برای اطمینان از اهمیت همسوسازی در سازمان و نقش آن در حفظ نیروی کار، کافی است نتایج به‌دست آمده از سازمان‌ها را به صورت آماری بررسی کنید:

  • در حدود 69 درصد از کارکنانی که فرآیند همسوسازی را به بهترین نحوی سپری می‌کنند، همکاری خود را با سازمان مربوطه حداقل برای مدت سه سال ادامه می‌‌دهند.
  • سازمان‌هایی که از استراتژی‌های آنبوردینگ موثری بهره می‌جویند تا 50 درصد بیش از رقیبان خود موفق به حفظ نیروی کار خویش می‌شوند.
  • حدود 35 درصد از سازمان‌هایی که برنامه‌های همسوسازی مناسبی دارند شرایط موفقیت و پیشرفت کارکنان را تا دو برابر بهبود بخشیده‌اند.
  • استفاده از روش‌های استاندارد آنبوردینگ، بهره‌وری کارکنان را تا 50 درصد افزایش می‌دهد.
  • به‌کارگیری استراتژی‌های مناسب برای همسوسازی، تعامل کارمندان با یکدیگر را تا 50 درصد افزایش می‌دهد.

سخن آخر

در این مطلب، تلاش کردیم شما را با اهمیت همسوسازی در سازمان آشنا کرده و آثار آنبوردینگ نامناسب را برای شما شرح دهیم. به خاطر داشته باشید، موفقیت یک مجموعه به رضایت کارکنان و ایجاد شرایط مناسب برای پیشرفت شغلی و بهبود ارتباطات آن‌ها بستگی دارد. بنابراین، لازم است از همین امروز، مناسب‌ترین استراتژی‌ها را برای همسوسازی نیروی کار خود انتخاب کرده و پس از مدتی نه چندان طولانی، نتیجه را مشاهده کنید.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: