مخالفت با رییس ممکن است چالش‌برانگیز باشد و به از دست دادن شغل یا اعتبار منتهی شود. با رعایت برخی نکات ساده به‌راحتی می‌توانید، شغل و جایگاه حرفه‌ای خود را حفظ کرده و بهترین نتیجه ممکن را به‌دست آورید.

همکاری و هم‌فکری از مهم‌ترین عواملی است که به پیشبرد کار گروهی کمک می‌کند. اعضای یک گروه، باید بتوانند دیدگاه‌ها و نقطه‌نظرات خود را با یکدیگر در میان بگذارند. منظور این است که شما به‌عنوان یک کارمند، باید بتوانید اظهار نظر کنید و در صورت لزوم با مدیرتان مخالفت کنید.

به خاطر داشته باشید، مخالفت زمانی ارزش پیدا می‌کند که به‌شیوه‌ای اصولی انجام بگیرد. در عین حال باید بتوانید راه‌کار جایگزینی را ارائه دهید. در غیر این‌صورت، احتمالا صحبت‌های شما مورد بی‌توجهی قرار می‌گیرند. در بدترین حالت، حتی ممکن است این مخالفت به قیمت از دست دادن جایگاه شغلی و اعتبار حرفه‌ای شما تمام شود. برای جلوگیری از این امر، قصد داریم در این مطلب توصیه‌هایی کاربردی برای مخالفت با مدیر را با شما به اشتراک ‌بگذاریم.

برای مخالفت با رییس باید موقع‌شناس باشید!

در زمینه مخالفت با مدیر، گاهی ممکن است کاملا حق با شما باشد! با این حال، اگر به موقعیت‌های زمانی و مکانی بی‌توجه باشید و هروقت، هرچیزی که به فکرتان می‌رسد را بیان کنید، احتمالا به جواب نخواهید رسید. واقعیت این است که اظهار نظرهای انتقادی با هدف دستیابی به نتیجه‌ای قابل پیش‌بینی صورت می‌گیرند. بنابراین، این کار باید با روش موثری انجام گیرد.

بهترین مکان برای طرح ایده‌ها، جلسات گروهی است. در این قبیل گردهم‌آیی‌ها، معمولا همه افراد اجازه دارند پیشنهادات، انتقادات و نظرات خود را مطرح کنند. با این حال، لازم است این احتمال را هم در نظر بگیرید که شاید صحبت‌های شما مدیرتان را شرمنده و خجالت‌زده کند. در این‌صورت، لازم است گفت‌وگو را به جلسه‌ای جداگانه و دو نفره موکول کنید.

فراموش نکنید باید با محترمانه‌ترین و مودبانه‌ترین روش ممکن، دیدگاه‌های خود را مطرح کنید. این موارد شاید جزیی و کم‌اهمیت به‌نظر برسند. اما در عمل می‌توانند تاثیرگذار باشند و تفاوت زیادی را در نحوه واکنش رییس‌تان به‌وجود آورند.

برای مخالفت با مدیر از جملات مثبت استفاده کنید!

در هنگام مخالفت با رییس، استفاده از عبارات و جملاتی که دارای بار منفی هستند نه تنها به شما کمکی نمی‌کند، بلکه احتمالا تاثیر معکوس خواهد داشت. بنابراین، لازم است صحبت‌های خود را با اشاره مستقیم به نکات مثبت آغاز کنید. گاهی در حال بیان مثبت‌ترین جملات، ممکن است حرکات دست، وضعیت قرار گرفتن بدن و حالات چهره شما تهاجمی باشد. بنابراین، در هنگام تبادل نظر و ارائه دیدگاه‌ها حتما مراقب زبان بدن خودتان هم باشید.

برای مخالفت با مدیر از جملات سوالی استفاده کنید!

استفاده از جملات سوالی از بهترین روش‌هایی است که یک بحث سالم و دوجانبه را تقویت می‌کند. بنابراین، به‌جای انتقاد مستقیم و ارائه دستورالعمل‌هایی که گاه تهجمی به‌نظر می‌رسند، بهتر است خواسته‌های خود را با یک پرسش ساده همراه کنید. برای مثال، می‌توانید بگویید: «من واقعا ایده برگزاری جلسات هفتگی را دوست دارم. با این حال، به‌نظر شما بهتر نیست به‌جای دوشنبه‌ها، چهارشنبه‌ها جلسه داشته باشیم؟» به این ترتیب، شما به مسالمت‌آمیزترین و مودبانه‌ترین شکل ممکن از مدیر خود می‌خواهید خواست شما را نیز در نظر بگیرد.

 

برای مخالفت با رییس خود به شیوه‌ای سازنده این توصیه‌ها را در نظر بگیرید!

 

در هنگام مخالفت با رییس روی نتایج تمرکز کنید!

یک رییس خوب بیش از آن‌که به خودخواهی خویش اهمیت دهد به موفقیت شرکت و پیشبرد اهداف کسب‌وکار فکر می‌کند. بنابراین، برای کسب نتیجه مطلوب بهتر است در هنگام مخالفت با مدیر روی نتایج مثبتی تمرکز کنید که ایده شما برای سازمان ایجاد خواهد کرد.

برای روشن‌تر شدن موضوع، می‌توانیم از همان مثال بالا استفاده کنید؛ با این تفاوت که اکنون نکته کوچکی را به آن اضافه خواهید کرد. یعنی، می‌توایند بگویید: «من واقعا ایده برگزاری جلسات هفتگی را دوست دارم. با این حال، فکر می‌کنم بهتر است به‌جای دوشنبه‌ها، جلسات را چهارشنبه‌ها برگزار کنیم. بنابراین، قبل از تعطیلات آخر هفته همگی می‌توانیم کل فعالیت‌های هفتگی را جمع‌بندی و در طول جلسه مطرح کنیم. به این ترتیب، ملاقات‌های پرثمرتری خواهیم داشت.»

بیان چنین جملاتی، نشان‌دهنده این است که قصد ندارید قدرت یا هوش مدیر را زیر سوال ببرید؛ بلکه، صرفا می‌خواهید ایده خود در زمینه ایجاد تغییری مثبت را به‌اشتراک بگذارید.

از زاویه دید مدیرتان به موضوع نگاه کنید!

درک نقطه‌نظرها، ایده‌ها و ارزش‌های طرف مقابل از مهم‌ترین اصولی است که هر گفت‌وگو و مذاکره‌ای را به نتیجه می‌رساند. برای این‌که حرف خودتان را به کرسی بنشانید، ابتدا باید افراد را متقاعد کنید که به شما گوش بدهند. انجام این کار تنها زمانی امکان‌پذیر است که بدانید چه نکاتی برای آن‌ها اهمیت دارد؟ دستیابی به پاسخ این پرسش تنها از طریق توجه کامل به گفته‌های طرف مقابل و طرح سوالات کلیدی ممکن خواهد بود. بنابراین، پیش از آن‌که با دیدگاه‌های رییس‌تان مخالفت کنید لازم است کاملا با همه جوانب امر آشنایی یابید و از زاویه دید مدیرتان به موضوع نگاه کنید.

بگذارید مدیرتان خودش به نتیجه برسد!

در مواردی برای مخالفت با مدیر، بهتر است کاری کنید که ایده شما به شکلی غیر مستقیم در ذهن رییس جاسازی شود! برای این منظور، لازم است اطلاعات مورد نظر را به بهترین شیوه ممکن و با در نظر گرفتن نکات یاد شده به او منتقل کنید. انجام این کار با استفاده از روش‌های هوشمندانه مذاکره امکان‌پذیر است. یعنی، ابتدا باید با کلیات موافقت کنید؛ سپس، با ظرافت هرچه تمام‌تر چشم‌اندازهای احتمالی را به تصویر بکشید و مزایا و معایب آن را به شکلی بی‌طرفانه بیان کنید. این رویکرد ممکن است طی چندین جلسه به نتیجه برسد. با این حال، نهایتا حرف خود را از زبان مدیرتان می‌شنوید و به نتیجه دل‌خواه می‌رسید.

فرصت را از دست ندهید!

واقعیت این است که برای بیان افکار خود باید مترصد فرصت باشید و به‌محض مناسب بودن شرایط پا به میدان بگذارید! برخی از افراد، آن‌قدر صبر می‌کنند تا این فرصت از دست می‌رود. بنابراین، تا لحظه آخر منتظر نمانید و به‌موقع اظهار نظر کنید.

 

برای مخالفت با رییس خود به شیوه‌ای سازنده این توصیه‌ها را در نظر بگیرید!

 

از تصمیم نهایی تبعیت کنید و به آن احترام بگذارید!

در هنگام مخالفت با رییس به‌خاطر داشته باشید، نهایتا او است که حرف آخر را می‌زند. ممکن است پیشنهاد شما پذیرفته نشود یا شاید طرحی که با آن مخالفت کرده‌اید اجرا شود. در این صورت، لازم است به تصمیم نهایی احترام بگذارید.

بسیاری از افراد، با دیدن چنین وضعیتی بیش از پیش بر ایده‌ها و پیشنهادهای خود پافشاری می‌کنند. تصور آن‌ها این است که با این کار می‌توانند دیگران را متقاعد کنند. لازم است توجه داشته باشید، این روش درستی نیست. در چنین شرایطی، بهترین واکنش ممکن این است که شما هم به سهم خود از تصمیمات اتخاذ شده پشتیبانی کرده و از آن‌ها تبعیت کنید.

سخن آخر

در این مطلب، تلاش کردیم بهترین و کاربردی‌ترین روش‌های مخالفت با رییس را با شما به‌اشتراک بگذاریم. رعایت نکات یاد شده به شما کمک می‌کند، علاوه بر حفظ آرامش فردی و سازمانی در موقعیت‌های مناسب بتوانید پیشنهادها و انتقادهای خود را با مدیران در میان بگذارید. با این حال، اگر هیچ فصل مشترکی با سازمان، همکاران یا مدیران خود ندارید؛ اگر همواره از روند انجام امور ناراضی هستید؛ و اگر مدیران‌تان به‌هیچ وجه برای افکار و نظرات شما اهمیتی قائل نیستند، شاید وقت آن رسیده که دنبال شغل دیگری بگردید. شبکه فناوری و نوآوری ایران (Iran Technology & Innovation Network) که به اختصار ایران تینت نامیده می‌شود با به‌اشتراک‌گذاری مطالب و توصیه‌های کاربردی تلاش می‌کند روند همکاری با سازمان‌های کوچک و بزرگ را مطلوب‌تر کرده و به شیوه‌های گوناگون، در بهبود کسب‌وکار آن‌ها سهیم باشد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: